AFACEREA TA, PROTEJATA DE O UNITATE PROTEJATA


AFACEREA TA, PROTEJATA DE O UNITATE PROTEJATA

DDD- UNITATE PROTEJATA- FIRMA DERATIZARE… Ce au in comun toate aceste cuvinte? Cea mai familiara este denumirea de “firma de deratizare”, la care apelam cand avem probleme cu sobolanii.

In Romania, obligativitatea prestarii serviciilor DDD a aparut numai de cativa ani  si pentru foarte multi notiunile nu sunt inca foarte clare. De ce este nevoie de un contract DDD ca sa imi pot autoriza afacerea? Daca nu am probleme cu gandacii sau sobolanii, la ce bun sa fac interventiile astea?

gandac

Ordinul ANRSC nr. 82/2015 prevede obligativitatea prestarii serviciilor DDD pentru orice agent economic ce desfasoara activitati in sectorul alimentar si non alimentar, iar periodicitatea interventiilor este stabilita in articolele 105 si 106. Chiar daca la momentul la care se incheie un contract de colaborare nu exista probleme de niciun fel, interventiile DDD trebuie efectuate cu titlu curativ. Pentru ca oricine stie ca este mai usor sa previi, decat sa combati. Mai mult decat atat, insectele si rozatoarele sunt purtatoare de virusuri care pot declansa boli grave. De aceea prestarea serviciilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare nu trebuie privita ca un lucru “pe care trebuie sa il fac pentru ca imi iau amenda”(desi se poate evita o amenda de 8000 lei daca ai toate procesele verbale care atesta ca interventiile au fost prestate), ci mai degraba ca pe o masura de securitate atat personala, cat si profesionala.

soricei

Iar daca discutam de afaceri la nivel macro, care au peste 50 de angajati, atunci lucrurile stau putin altfel. Conform legii 448/2006, autoritatile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel puţin 4% din numarul total de angajati.

Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap, au doua optiuni: fie sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, fie sa achizitioneze produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat.

e15783ec639faecf0cdb104619ac0884

COMPANIA DDD este printre putinele firme de profil din Romania cu care se poate semna un contract pentru serviciile DDD prin UNITATE PROTEJATA. Iar beneficiile de care poate avea parte un astfel de parteneriat sunt, printre altele, servicii DDD aproape GRATUIT! Cum adica? Simplu: prin formula de calcul de mai jos, orice angajator care are un numar mai mare de 50 de angajati si semneaza un contract cu COMPANIA DDD poate verifica in ce masura banii destinati serviciilor DDD pe care trebuie sa ii achite catre stat (in cuantum de 2%) ii poate redirectiona catre ceea ce are cu adevarat nevoie:

1450 lei (salariul minim pe economie) x 50% x 4% x 50 angajati= 29 lei x 50 angajati= 1450 lei, suma pe care o puteti deduce lunar pentru achizitionarea de servicii prin unitate protejata.

Este exemplul de calcul pentru 50 de angajati. Iti dai seama cat poti deduce la….100…sau 200..sau ….

Te las pe tine sa decizi! Iar daca vrei sa stii cum dai de cei de la COMPANIA DDD, ai mai jos datele de contact:

Website – www.companiaddd.ro

Call center – 021.9662

E-mail: office@companiaddd.ro companiaddd@gmail.com

 

Advertisements

One thought on “AFACEREA TA, PROTEJATA DE O UNITATE PROTEJATA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s