Cum se “poartă” anii


Cum îți e mai la îndemână. Anii sunt doar un instrument de măsură al vieții. Nu există aici “cu vârf” sau “ras”; pur şi simplu vârsta e un număr care rezistă numai un an.

După care se schimbă. Anii trec peste noi sau pe lângă noi. Dacă vrem să îi purtăm zi de zi sau doar sezonier depinde numai de noi. Nu cred că trebuie să ne fie frică de faptul că îi “uzăm” dacă îi folosim zilnic. Consumul rațional de fericire şi bună dispoziție nu dăunează. Din contră, adaugă strălucire şi pozitivitate vieții. 

Anii pe care îi avem îi putem purta cu noi, în noi sau îi putem împărți şi cu cei din jur. Experiențele prin care trecem cu toții ne fac să apreciem fiecare an ce trece şi să intuim ce ne va aduce următorul.

Anii se poartă cu mândrie, cu delicatețe, cu bucurie. Ne asumăm tot ceea ce facem şi asta se vede. În modul nostru de viață, în felul nostru de a fi. Devenim modele pentru alții sau ne alegem modele după alții. 

Anii se poartă, nu se irosesc. Dacă uităm de ei, ne rămân mici. Nu mai încăpem în ei, simțim că ne strâng, că ne sufocă. Dacă facem pace cu ei şi începem să ne împăcăm cu gândul că “ce a fost nu se mai întoarce”, vom avea surpriza plăcută să realizăm că, de fapt, anii pe care îi avem ne vin perfect: sunt ceea ce ne trebuie, aşa cum ne-am dorit să fie.

Vârsta e doar o cifră; anii sunt o întreagă viață! Să îi purtăm cu mândrie şi fără teamă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s